Bigstock

Stormloop op isolatie na warmtefoto's in Hasselt

In Hasselt hebben de thermische foto's die de stad liet maken van de daken veel teweeggebracht. Veel mensen willen hun huis nu beter isoleren. Inwoners komen massaal naar de infovergaderingen.

De warmtefoto's staan nu al een maand op de website van de stad. Aan de hand van de kleur op de kaart kunnen inwoners zien of hun dak goed, slecht of middelmatig geïsoleerd is. De afgelopen weken zijn informatiebijeenkomsten gehouden voor de inwoners en daar kwam heel veel volk op af, zegt schepen Joost Venken: "Op de isolatiebeurs vroegen al heel mensen advies en nadien hebben we nog drie infosessies gegeven in de wijken. En die waren ook meteen volzet, het was een echte stormloop."

De stad zal begin volgend jaar nieuwe informatiesessies organiseren, over isoleren en over de nieuwe samenaankoop van zonnepanelen.

Meest gelezen