Terreurverdachte die Thalysterrorist onderdak zou hebben geboden, is weer opgepakt

Terreurverdachte Youssef Siraj, de man die de terrorist van de verijdelde aanslag op de Thalys onderdak zou hebben gegeven, is opnieuw opgepakt. Vanmorgen is hij gearresteerd, omdat er een Europees aanhoudingsbevel tegen hem loopt vanuit Frankrijk.

Terreurverdachte Youssef Siraj, de man die de terrorist van de verijdelde aanslag op de Thalys onderdak zou hebben gegeven, is opnieuw opgepakt. Siraj was al eens opgepakt in ons land, maar werd daarna weer vrijgelaten door de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling. Vanmorgen is hij gearresteerd omdat er een Europees aanhoudingsbevel tegen hem loopt vanuit Frankrijk, ook in het onderzoek naar de verijdelde aanslag op de Thalys.

De verijdelde aanslag op de Thalys vond plaats in augustus 2015. Ayoub El Khazzani was in het station Brussel-Zuid op de trein gestapt. In het toilet probeerde hij zijn wapen te laden. Maar hij werd overmeesterd door vier reizigers. Het ging om drie Amerikanen en Brit. In de periode vóór de aanslag zou Youssef Siraj El Khazzani onderdak hebben geboden in het Brusselse.

Meest gelezen