Trucker schuldig voor doodrijden 6-jarig kind in Brugge

Een Nederlandse trucker van 58 is veroordeeld voor een dodelijk verkeersongeval aan de schoolpoort van het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. Daarbij stierf een kind van 6.

De jongen belandde er onder de vrachtwagen toen hij met zijn fiets wou oversteken op het zebrapad. De moeder zag alles gebeuren. De chauffeur had het kind niet gezien en vroeg de vrijspraak. Toch is de trucker schuldig, zegt de rechter. Hij krijgt een geldboete, 1 maand rijverbod en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Voor de familie is dit een hele opluchting.

Politierechter wil opzichters aan schoolpoort
 

Opmerkelijk is dat de politierechter wel zegt dat er wegmarkeringen, slagbomen of verkeerslichten zouden moeten komen aan iedere schoolpoort. Hij adviseerde ook om politie of gemachtigde opzichters aan de schoolpoorten te zetten. 

En dat is nu net het probleem in Brugge. Bijna een jaar na het dodelijke ongeval zijn er aan de belangrijkste scholen nog altijd geen gemachtigd opzichters. Ook niet aan het Sint-Lodewijkscollege. Er zijn onderhandelingen bezig, met de stad, de politie en de scholen. De schooldirecteurs van de lagere scholen willen graag opzichters aan de schoolpoort, maar geen vrijwilligers, want dat is te gevaarlijk.
 

Meest gelezen