Videospeler inladen...

Twee gezinnen gered uit uitslaande brand in Deurne

In Deurne, bij Antwerpen, zijn twee gezinnen gered uit een brandend gebouw. De brand ontstond op de gelijkvloerse verdieping, maar het vuur verspreidde zich razendsnel door heel het gebouw. "Negen mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Het was kort voor acht uur toen het vuur uitbrak in het pand in de Van Cortbeemdelei in Deurne. "Ik was net in de straat gearriveerd en toen was de brand net uitbroken. Ik heb meteen de brandweer gebeld, ook andere mensen hebben dat gedaan", zegt een ooggetuige. "Gelukkig was de brandweer zeer snel ter plaatse, want er stonden ook nog gasflessen in het gebouw. Die hebben ze kunnen weghalen voor ze konden ontploffen."

Naar het dak gevlucht

Het vuur ontstond op het gelijkvloers van het gebouw, maar sloeg razendsnel over naar de eerste verdieping. "Daardoor waren een aantal bewoners naar het dak gevlucht, we hebben hen met de autoladder moeten evacueren", vertelt Jasmien O van de Antwerpse brandweer. "Anderen bevonden zich op de tweede verdieping, één iemand is van daar naar beneden gesprongen. Hij liep gelukkig alleen wat verwondingen op aan zijn been."

Uiteindelijk zijn negen mensen gered. "Het gaat om twee volwassenen, twee tieners en vijf kinderen", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "Ze hadden allemaal last van rookintoxicatie. Ze kregen eerst ter plaatse zuurstof en zijn daarna naar het ziekenhuis gebracht." Het vuur is intussen geblust, maar de oorzaak van de brand is nog niet bekend. "Het gelijkvloers en de eerste verdieping zijn sowieso onbewoonbaar, de tweede verdieping wellicht ook", vult Jasmien O nog aan. "En een fruitwinkel aan de overkant van de straat heeft ook rookschade opgelopen. Het Federaal Voedselagentschap bekijkt nu wat er met het fruit moet gebeuren."

Meest gelezen