© VRT

Uitverkocht concert Spinvis zaterdag integraal via livestream op vrtnws.be

 

Nu zaterdag kan iedereen op vrtnws.be via livestream het integrale concert van Spinvis in zaal Roma in Borgerhout meemaken. Het gaat om het laatste concert van 2017, en het is helemaal uitverkocht. 

Spinvis, alias Erik De Jong en zijn band treden nu zaterdag 23 december om 20 uur op voor een bomvolle zaal Roma in Borgerhout. Het gaat om het laatste concert van zijn tournee in ons land dit jaar, en het is helemaal uitverkocht. Maar toch hoeft niemand het te missen, want het integrale concert wordt gratis via livestream uitgezonden op deze site. 

Trein vuur dageraad

Spinvis heeft een succesvol jaar achter de rug. In het voorjaar verscheen "Trein vuur dageraad", het vierde album van de Nederlandse taaltovenaar. Spinvis tekende ook voor de muziek bij de film "Vele hemels boven de zevende", de verfilming van Griet Op de Beecks beststeller. De film loopt op dit moment nog in de zalen. In mei van dit jaar verzorgde Spinvis nog een exclusieve Radio 1 Sessie (zie video hieronder)

Spinvis staat bekend om zijn op het eerste gezicht raadselachtige teksten. Dat zijn ze aanvankelijk ook voor hem zelf, zo bekende Erik De Jong in interviews. Pas na een lange tijd had hij door wat zijn ingeving "Trein vuur dageraad" betekende: "De trein is het ouder worden. Het vuur is emotie en gevaar. En de dageraad is wat komt, de hoop aan de einder. "

Bij het concert nu zaterdag in de Roma wordt Spinvis begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

© VRT

Meest gelezen