Hond Uscko die 12 kinderen verwondde, mag terug naar zijn eigenaar

De Burgemeester van Beringen-Paal, Maurice Webers (SP.A) heeft samen met de politie vanmiddag beslist dat de hond die vrijdag 12 kinderen verwondde, terug naar zijn eigenaar kan.

Vrijdag kwam de hond terecht tussen de kinderen op de speelplaats van een school in Paal, een deelgemeente van Beringen. Bij dat incident raakten negen kinderen lichtgewond en drie moesten naar het ziekenhuis.

De 10 maanden oude Mechelse herder werd na het gebeuren door een asielcentrum opgehaald, op bevel van de politie. Daar onderzocht een gedragsexpert het dier en gaf zijn bevindingen door aan de burgemeester. Op basis daarvan hebben de burgemeester en de politie nu beslist dat het dier binnenkort weer naar zijn baasje kan.

De eigenaar van Uscko en de ouders van de verwonde kinderen zijn eerst ingelicht over die beslissing.

"De hond vormt geen gevaar voor de maatschappij", zegt burgemeester Webers. "De buurman moet wel de nodige maatregelen nemen zodat zijn hond niet meer kan ontsnappen. De school en de ouders van de kinderen reageren ondertussen begripvol en zijn blij dat het verhaal goed is afgelopen."

De laatste dagen was er veel te doen over de hond. 50.000 mensen tekenden al een petitie om de hond een tweede kans te geven.

Gedragstherapeuten wezen al op het feit dat de verwondingen van de kinderen niet zwaar waren. Dat zou erop kunnen wijzen dat de hond waarschijnlijk wilde spelen.

Meest gelezen