Waar een vrouwelijk badpak al voor kan dienen...

Men zou deze outfit hip en trendy kunnen noemen, om de eigen stoere buikspieren te tonen, afgewerkt met een roze randje. Iets dergelijks te dragen tijdens een muziekconcert zou tussen andere kleurrijke kleding wellicht niet eens opvallen. Dat deed deze Roemeen, die in Groot-Brittannië woont en werkt, dan ook niet toen hij midden november een optreden bijwoonde van Royal Blood in Birmingham. Zijn kledingstuk hielp hem immers meer dan 50 smartphones van andere aanwezigen te stelen.

Het kledingstuk dat Alan Marin droeg was niet meer en niet minder dan een strak vrouwelijk badpak, met de blote rug dan wel aan de voorkant. Dit maakte het voor hem makkelijk om de gestolen toestellen weg te duwen. Uiteindelijk zou hij er op die manier in slagen om 53 smartphones te stelen, vooraleer hij door de West Midlands Police gevat werd.

Politiesergeant Julia Slater op nieuwswebsite Metro: "Het is duidelijk dat Marin met voorbedachten rade op pad gegaan is. Hij heeft misbruik gemaakt van het enthousiaste publiek dat hevig stond te dansen op de muziek. Het was voor hem zo makkelijk om de toestellen uit hun broekzakken te halen."

"Die smartphones duwde hij vervolgens in zijn badpak, waardoor hij als het ware een brievenbus voor deze toestellen werd. Zo dacht hij dan ook onopvallend de concertzaal te kunnen verlaten."

Begin deze week werd de 22-jarige Marin veroordeeld tot 3 jaar cel. De West Midlands Police gaf daarna de foto vrij van Marins opmerkelijke techniek om iets te stelen:

Meest gelezen