"Ik ben er zeker van: als er nog een Kampioenenfilm komt, is ook Boma erbij"

"Ik zou graag een vierde, vijfde en zesde film maken, zegt Jacques Vermeire die zijn rol als DDT nog lang niet beu is op Radio 2 Limburg. En hij vermoedt dat als er een vierde Kampioenenfilm komt, Marijn "Boma" Devalck ook van de partij is.

Jacques Vermeire was vanmorgen te gast bij Daan in de Warmste Tent van Radio 2 in Genk om te praten over de derde FC De Kampioenen film. Die scoort in de zalen. Maar volgens Marijn 'Boma' Devalck is het de allerlaatste film. "We gaan er een punt achter zetten", zei Devalck bij de première.

Zonder Boma

"Marijn is Marijn", zegt Jacques daarover. "Hij ging ook stoppen na de tweede film. Ik ben zeker: als er een vierde Kampioenenfilm komt, doet Marijn weer mee." En zo niet: "Een film zonder het personage Boma zou jammer zijn, maar het kan ook. Als Marijn Devalck echt niet meer wil, kan dat opgelost worden. Maar ik ken hem, het komt goed."

Nog vele films

Volgens Jacques kan FC De Kampioenen nog jarenlang lopen. "Ik ben vele jaren weggeweest uit de reeks, maar iedereen kent DDT. Het is een fenomeen dat ik niet kan uitleggen. Zelfs mijn dochter van 19 kijkt elke dag naar FC De Kampioenen. Ik zou graag nog een vierde, vijfde en zesde film maken. Ik doe dat graag."

Meest gelezen