Videospeler inladen...

Auto rijdt in op voetgangers in Melbourne: "bewuste daad"

In Melbourne, Australië, is een man met een auto op voetgangers ingereden. Volgens de politie in Melbourne gaat het om een "bewuste daad". Volgens Australische media zijn er zeker 19 gewonden, van wie er 12 naar het ziekenhuis zijn gebracht. Een baby is zwaargewond. Een aantal anderen zijn volgens de politie in kritieke toestand. De bestuurder en een andere onbekende man zijn opgepakt door de politie.  

Een witte SUV reed met hoge snelheid in op voetgangers bij een erg druk en belangrijk kruispunt in Melbourne.

Het is niet duidelijk wat de motieven van de bestuurder zijn, maar de politie heeft het over "een bewuste daad". De man is direct na het incident opgepakt door de politie. Ook een tweede man is intussen opgepakt, maar het is niet duidelijk of hij ook in de auto zat.

Omstaanders beschrijven hoe de auto eerst een rood licht negeerde en dan met hoge snelheid voetgangers begon aan te rijden. Volgens de politie zijn verschillende gewonde in kritieke toestand.  

Begin dit jaar was er in dezelfde buurt in Melbourne een gelijkaardig incident. Toen kwamen er zes mensen om en raakten zo'n 30 anderengewond. De dader had geen link met terreur.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen