Videospeler inladen...

Ferry kapseist op de Filipijnen

Op de Filipijnen is een ferry gekapseisd met ruim 250 mensen aan boord. Minstens 4 mensen hebben het ongeval niet overleefd. De oorzaak is waarschijnlijk het slechte weer. 

Het schip had zo'n 250 mensen aan boord en was onderweg tussen twee eilanden, toen het begon te kapseizen. De kustwacht is intussen bezig met een grote reddingsactie. Ze worden geholpen door legerhelikopters en vissers.

De woordvoerder van de kustwacht meldt dat er 4 doden gevallen zijn en dat er nog 7 opvarenden vermist zijn. 240 mensen zijn gered.

Tropische storm

De boot kapseisde waarschijnlijk door het slechte weer. Op dit moment is een tropische storm op weg naar de Filipijnen, waardoor de golven er heel hoog zijn.

Terwijl het zuiden van het land zich voorbereidt op de tropische storm Tembin, had de ferry wel toestemming gekregen om uit te varen. De storm zal normaal gezien vrijdagochtend het land bereiken.

Regelmatig ongevallen

Op de Filipijnen gebeuren regelmatig ongevallen met schepen, vaak omdat de regels niet zo streng toegepast worden. Zo varen er vaak overladen schepen. De woordvoerder van de kustwacht benadrukte dat dat met deze boot niet het geval was. De ferry zou meer dan 280 personen aan boord mogen meenemen.

Vandaag is het dag op dag dertig jaar geleden dat op de Filipijnen de ferry Doña Paz botste met een olietanker. Bij dat ongeval vielen meer dan 4.300 doden, waardoor het het zwaarste ongeval op zee in vredestijd is.

1988 AP

Meest gelezen