Gent ontslaat twee directeurs stadsontwikkelingsbedrijf

De raad van bestuur van het stadsontwikkelingsbedrijf SoGent ontslaat twee directeurs op staande voet nadat blijkt dat ze onzorgvuldig zijn geweest bij de gunningsprocedure van verschillende grote bouwprojecten.

Gent heeft de twee directeurs van het stadsontwikkelingsbedrijf op staande voet ontslagen. De twee kwamen vorige week in opspraak na beschuldigingen over onzorgvuldigheden bij grote bouwprojecten (onder meer De Oude Dokken, De Wasserij en het S-gebouw aan Gent-Sint-Pieters).

Er volgde een intern onderzoek door een advocatenbureau dat inderdaad aantoonde dat er fouten waren gebeurd, maar niets strafbaars. De stad beloofde in alle rust een oplossing te zoeken binnen de eigen diensten, maar dat is nu toch niet gelukt. De raad van bestuur van het stadsontwikkelingsbedrijf keurde het ontslag van de directeurs unaniem goed. 

Meest gelezen