Koekelare krijgt een "schepen van katten"

In Koekelare, in West-Vlaanderen, hebben ze al jaren een probleem met zwerfkatten. Daarvoor hebben ze nu een speciale schepen aangesteld. Zijn missie is om het aantal zwerfkatten te verminderen.

Schepen Dirk Ampoorter heeft 14 vrijwilligers aangesteld die vanaf volgend jaar op kattenjacht gaan. De kattenvangers van Koekelare gaan wijk per wijk alle katten vangen en naar de dierenarts brengen om ze te laten steriliseren. Zieke katten zullen worden afgemaakt.

Jouw kat een zwerfkat?

Moet je nu schrik hebben als je zelf een avontuurlijke kat hebt die 's nachts durft rond te dwalen? Neen, want daar hebben ze aan gedacht: ze posten brieven bij mensen waar er een kattenprobleem is in een perimeter tussen 60 en 70 meter. Dirk Ampoorter: "We weten dat dat in feite niet voldoende is, want een kat kan ver uitzwermen."

Maar de schepen belooft goed aan te kondigen waar en wanneer ze katten gaan vangen. Hij heeft ook nog een goede raad voor iedereen: "Zorg dat je kat gechipt is. Of doe ze een halsband aan. Want zo zien we dat het geen zwerfkat is."

Koekelare trekt 3.500 euro uit om de katten te vangen. Een kat steriliseren kost ongeveer 100 euro. 

Meest gelezen