AFP or licensors

Muziekblad Rolling Stone heeft een nieuwe eigenaar

Het iconische muziektijdschrift Rolling Stone heeft een nieuwe eigenaar. Mede-oprichter Jann Wenner heeft een meerderheid van zijn controlerende holding verkocht aan uitgever Penske Media.

Wenner richtte Rolling Stone op in 1967. Penske Media, uitgever van de bladen Variety en Women's Wear Daily, neemt een meerderheidsbelang in Wenner Media, dat op zijn beurt 51 procent van Rolling Stone controleert. Jann Wenner blijft wel aan als hoofdredacteur. Gus Wenner, zoon van Jann, blijft directeur van het bedrijf.

Wenner Media wordt door de deal nu een waarde van 100 miljoen dollar (84 miljoen euro) toebedeeld, weet Bloomberg.

Rolling Stone stond al sinds september in de etalage. Het vanuit Singapore opererende Bandlab Technologies, dat al 49 procent van de aandelen bezat, hoopte de volledige controle op het muziekblad te verwerven maar daar stak Penske Media dus een stokje voor.

Met deze deal kan Wenner Media een groot deel van zijn schuldenberg afbouwen. Eerder op het jaar verkocht het bedrijf ook al Men's Journal and US Weekly aan American Media Inc. De schuldenberg van Wenner Media dateert uit de periode dat het een lening aanging om US Weekly in 2006 terug te kopen van Walt Disney Co. voor 300 miljoen dollar (252 miljoen euro) terwijl het vijf jaar eerder nog 40 miljoen dollar (33,7 miljoen euro) had gekregen voor het weekblad.

Meest gelezen