Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Noord-Koreaanse soldaat vlucht grens over naar Zuid-Korea

Opnieuw is een Noord-Koreaanse soldaat gevlucht over de streng bewaakte grens met Zuid-Korea.  

De soldaat dook, na zijn vlucht door de gedemilitariseerde zone tussen beide landen, op aan Zuid-Koreaanse grensposten. Wanneer dat precies gebeurde, is nog onduidelijk.  Zuid-Korea loste naar verluidt een twintigtal waarschuwingsschoten naar Noord-Koreaanse grenswachters. Die zouden op zoek geweest zijn naar de overloper.

Enkele weken geleden nog vluchtte een Noord-Koreaanse soldaat naar Zuid-Korea. Hij werd beschoten door Noord-Koreaanse grenswachten en raakte zwaargewond. Regelmatig vluchten Noord-Koreanen hun land uit, maar meestal gebeurt dat naar China. Vluchten naar Zuid-Korea gebeurt eerder zelden.
   

Meest gelezen