Paarse pendelbus voor hyacinten in Hallerbos

Afgelopen lente reed er voor het eerst een gratis pendelbus, die de toeristen van het station naar het Hallerbos bracht. Volgend jaar gaat de stad Halle in Vlaams-Brabant nog een stapje verder met een paarse pendelbus.

Het is nog even wachten op een nieuwe lente, maar in Halle hebben ze al plannen voor de bloeiperiode van de hyacinten in het Hallerbos. De pendelbus, die vorig jaar 18.000 mensen vervoerde, zal volgend jaar opnieuw rijden. Er komt zelfs een halte bij.

Schepen van Toerisme Marc Snoeck (SP.A): "We hebben een extra halte voorzien dichterbij het stadscentrum. De halte komt aan de Basiliekstraat zodat mensen na hun bezoek aan het Hallerbos nog een koffie kunnen gaan drinken of de winkels bezoeken. We gaan de shuttlebus ook duidelijk zichtbaar maken door hem een paarse kleur te geven."

Voor de pendelbus werkt Halle samen met De Lijn. De bus rijdt tijdens de bloei van de hyacinten elk weekend van 's morgens tot 's avonds en is gratis. 

Meest gelezen