Responsible Young Drivers op zoek naar chauffeurs

Feestvierders die met oudejaar veilig thuis willen geraken, kunnen dit jaar weer een beroep doen op de diensten van de Responsible Young Drivers. Al zijn die momenteel nog op zoek naar vrijwilligers die achter het stuur willen kruipen.

Wie tussen 18 en 29 jaar oud is en een rijbewijs heeft, kan zich elk jaar kandidaat stellen om met oudejaar feestvierders naar huis te brengen in hun eigen voertuig. Kandidaat-chauffeurs worden wel eerst onderworpen aan een test in een rijsimulator. Die testen vinden dit weekend plaats. Maar omdat er nog altijd plaatsen beschikbaar zijn, beginnen ze zich bij de Responsible Young Drivers toch wat ongerust te maken.

"Tijdens oudejaarsnacht zouden we 40 wagens de baan willen opsturen. Maar daarvoor hebben we meer dan 40 mensen nodig. Wie zich geroepen voelt om ons te helpen, is dus van harte welkom," zegt voorzitter Johan Chiers. Jongeren die zich aangesproken voelen, kunnen zich kandidaat stellen via de website van de organisatie.  De Responsible Young Drivers zijn met oudejaar actief in heel Vlaanderen.   

Meest gelezen