Steeds meer mensen gebruiken Velo-deelfietsen

De rode deelfietsen in Antwerpen worden steeds populairder. Zeker nu ook in de districten buiten de Singel zo'n Velo's staan stijgt het gebruik fors, tot meer dan 4,5 miljoen ritten. Ook het aantal abonnees is bijna verdubbeld.

Uitbreiding aantal stations


Sinds begin dit jaar geleden zijn de Velo-fietsen, de rode deelfietsen van de stad Antwerpen ook beschikbaar in de districten buiten de Singel en dat is een groot succes. Maar eigenlijk doet die Velo het in de hele stad goed. In 2016 waren er in totaal meer dan 3 miljoen ritten met de rode fietsjes, dit jaar waren dat er tot en met oktober al 4,5 miljoen. Een heel pak meer dus. Die stijging is voor een stuk te wijten aan de uitbreiding van het aantal Velo-stations. Sinds dit jaar zijn er ook stations buiten de Singel gekomen. En die fietsen werden al meer dan 400.000 keer uitgeleend.

Alternatief voor wagen

"Een succes", zegt Schepen van Mobiliteit Koen Kennis. "We zien dat heel veel mensen ook buiten de singel de Velo zijn gaan gebruiken, niet alleen voor verplaatsingen binnen het eigen district, maar ook richting het stadscentrum. Dat betekent dat mensen meer en meer niet telkens weer automatisch naar de wagen grijpen, maar ook andere vervoersmiddelen bekijken."

In en rond de stad zijn er nu zo'n 300 stations, goed voor 3.600 fietsen. Ook het aantal Velo-abonnementen is sterk toegenomen, van 35.000 een jaar geleden naar bijna 60.000 nu.

Meest gelezen