Uit de oude doos: Xavier De Baere, Koen Crucke en Urbanus wensen u een vrolijk kerstfeest

Met "Formidabele Kerstmis", "Vrolijk kerstfeest" en "Bakske vol met stro" hebben Xavier De Baere, Koen Crucke en Urbanus voor de meest iconische Vlaamse kersthits getekend. Bekijk en beluister ze hier.

1. Xavier De Baere met "Formidabele Kerstmis"

In 1993 maakt Vlaanderen kennis met Xavier De Baere, het prettig gestoorde alter ego van Lucas Van den Eynde. Het personage duikt voor het eerst op in "Morgen maandag" van Mark Uytterhoeven en groeit al snel uit tot een cultfiguur.

In datzelfde programma zingt Xavier De Baere op 12 december 1993 zijn kersthit "Formidabele Kerstmis" voor het eerst live op tv. De broers Raf en Mich Walschaerts van Kommil Foo begeleiden hem daarbij in de achtergrond.

Videospeler inladen...

2. Koen Crucke met "Vrolijk kerstfeest"

In 1989 verschijnt "Vrolijk kerstfeest", een kerstnummer van Koen Crucke. Op 24 december van datzelfde jaar mag hij het ten berde brengen in "Drie uur Jessie".

Videospeler inladen...

3. Urbanus met "Bakske vol met stro"

In 1979 staat katholiek Vlaanderen op zijn kop wanneer Urbanus "Bakske vol met stro" uitbrengt, een nummer als parodie op het gemiddelde kerstlied. Ondanks alle controverse oogst Urbanus veel succes. Vandaag is het nog steeds een van zijn populairste nummers.

Op 8 juni 1982 zendt de VRT onderstaande versie uit die hij in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen had gebracht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen