Van Rompuy over teruggestuurde Soedanezen: "Dit is typisch N-VA, ze denken alleen aan zichzelf"

CD&V Kamerlid Eric Van Rompuy haalt in "De ochtend" op Radio 1 zwaar uit naar staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Francken heeft Soedanese migranten teruggestuurd naar hun thuisland, de migranten verklaren nu mishandeld te zijn in Soedan.

Van Rompuy noemt het "typisch N-VA" dat Francken Soedanezen heeft teruggestuurd naar hun thuisland, ondanks waarschuwingen dat de migranten misschien mishandeld zouden worden. "Ze trekken zich niets aan van iemand anders", zegt hij.

"Dat zie je ook in de media: elke dag lanceert een N-VA'er voorstellen waar niemand in de meerderheid achter staat. De partij denkt alleen aan zichzelf", aldus Van Rompuy.

Premier Charles Michel (MR) zegt geen uitwijzingen meer te willen doen tot er een onderzoek is geweest naar de feiten, terwijl Francken eerder verklaarde pas te stoppen met uitwijzigingen als de mishandelingen bewezen waren. "Het is niet de eerste keer dat Michel Francken terugfluit, maar Francken trekt zich daar niets van aan."

Meest gelezen