Nicolas Maeterlinck

Documenten over Uplace worden openbaar

De verslagen van de stuurgroep over Uplace zullen openbaar worden. Dat heeft Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) bekendgemaakt. De oppositie vroeg die openbaarheid. Volgens Groen zullen deze documenten bewijzen dat het om schimmige achterkamerpolitiek gaat. De N-VA meent dat de documenten net aantonen dat er niets aan de hand is. 

Groen beschuldigt de Vlaamse regering van "schimmige achterkamerpolitiek" in het Uplace-dossier. Parlementsleden mochten bepaalde verslagen over Uplace inkijken. Volgens Groen blijkt daaruit dat de regering niet correct te werk is gegaan.

Omdat het over vertrouwelijke documenten gaat mocht Groen de inhoud ervan niet bekendmaken. Binnenkort zal dat wel mogen. In de stuurgroep zitten vertegenwoordigers van Uplace, de gemeentes Vilvoorde en Machelen en van de kabinetten Muyters, Schauvliege en Bourgeois.

Volgens de Vlaamse regering zullen de documenten aantonen dat er geen fouten zijn gemaakt in het Uplace-dossier. 

Meest gelezen