Woningen onbewoonbaar na brand in Tessenderlo en Mechelen

Woensdagavond werden twee families dakloos door vuur en rook.

Een hevige brand zorgde voor grote schade in een woning langs de Schoterheide in Tessenderlo. De bewoners werden omstreeks 21.45 uur zelf gealarmeerd door een verdachte geur. Even later bleek dat een deel van hun dak al in brand stond. Zowel de brandweer van Zuid-West Limburg als de collega’s van Oost-Brabant snelden ter plaatse, maar ze konden helaas niet voorkomen dat het dak grotendeels vernield werd. Ook beneden is er aanzienlijke schade. Het pand is voorlopig onbewoonbaar. De bewoners waren gelukkig wel ongedeerd. Samen met de gemeente werd woensdagavond laat nog naar noodopvang gezocht.

In Mechelen brak er omstreeks 22.35 uur brand uit in een rijwoning aan de Draaibankstraat te Mechelen. Het vuur is begonnen op de eerste en doorgeslagen naar de tweede verdieping. Bij aankomst van de brandweer was het gezin reeds uit de woning. Even werd er gevreesd dat er nog een kind aanwezig was, maar dat bleek niet het geval. De woning is onbewoonbaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar vermoedelijk is de brand accidenteel. De rijwoningen links en rechts ernaast hebben beperkte rookschade op de tweede verdieping. Aan de bewoners van een naastgelegen woning met kleine kinderen wordt geadviseerd elders te overnachten. De brand leek onder controle, maar rond middernacht was er een felle heropflakkering en sloegen de vlammen opnieuw door het dak. In de woning woont een Congolees gezin met vier personen. Op het moment van de brand waren er twee personen aanwezig. De buren organiseren een inzameling voor de getroffen familie.

Meest gelezen