"De ochtend" ontvangt tijdens kerstweek elke dag Vlaamse partijvoorzitter

Tijdens de laatste week van december blikt "De ochtend" op Radio 1 met een Vlaamse partijvoorzitter terug op het bijna afgelopen jaar. Voor die gelegenheid ruilt Michaël Van Droogenbroeck de televisiestudio in voor de radiostudio.

Bart De Wever, de voorzitter van N-VA, is op kerstdag 25 december als eerste aan de beurt. Daarna volgen Tom van Grieken (Vlaams Belang), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Meyrem Almaci (Groen), Wouter Beke (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vlaams fractievoorzitter sp.a).

De partijvoorzitters mogen elk drie nieuwsfeiten kiezen die ze dit jaar niet zullen vergeten. Aan de hand van die fragmenten blikt Van Droogenbroeck met hen terug op het voorbije jaar. Daarnaast wordt ook vooruitgeblikt naar 2018, waar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober ongetwijfeld een belangrijke rol zullen spelen.

Meest gelezen