Centrummanager moet shoppers naar Hasselt lokken

De stad Hasselt neemt een centrummanager in dienst, die moet meer shoppers en toeristen lokken. Hasselt is nu de vierde winkelstad van Vlaanderen, maar de concurrentie van bijvoorbeeld Maastricht is groot.

De nieuwe centrummanager Christiaan Kastrop gaat in januari aan de slag. Hij wil de handelaars meer betrekken bij de evenementen in Hasselt: "Er is nu te weinig samenhang tussen de middenstand. En er is te weinig beleving in de stad. Toeristen komen niet terug." Volgens Kastrop heeft de stad wel heel wat troeven maar moet dat allemaal één geheel worden."

Open op zondag?

De stad wil de winkels ook open op zondag. Er komt nu een overleg met de handelaars en de horecazaken. Tegen de zomer moet er een beslissing zijn, zegt schepen van economie Tom Vandeput: "Ik denk dat we niet anders kunnen. We zijn nu wel de vierde winkelstad in Vlaanderen maar er is veel concurrentie, van de webshops maar ook van Maastricht en Maasmechelen Village."

Meest gelezen