© VRT

Dan toch geen cipiersstaking in de gevangenissen tijdens kerstperiode

Er komt dan toch geen cipiersstaking in de gevangenissen tijdens de kerstperiode. Dat bevestigen de vakbonden. Vorige week hadden de bonden een stakingsaanzegging ingediend vanaf 24 december, omdat minister van Justitie Koen Geens volgens hen de beloftes over extra personeel niet nakomt. Nu willen ze de onderhandelingen nog een kans geven. De nieuwe deadline is 10 januari.

De cipiers gaan dan toch niet staken in de gevangenissen tijdens de kerstperiode. Dat bevestigen de socialistische en christelijke vakbond. Vorige week dienden de bonden nog een stakingsaanzegging in, die startte vanaf 24 december. Maar minister van Justitie Koen Geens heeft enkele beloftes, en de bonden willen die nu concreet bekijken.

De cipiersbonden klagen vooral over een tekort aan personeel, en het gebrek aan bevorderingen. "Sommige mensen zitten al vier jaar te wachten op een bevordering", zegt Filip Dudal van ACV. Minister van Justitie Koen Geens heeft nu een aantal voorstellen op tafel gelegd, maar de bonden willen zeker zijn dat die beloftes ook budgettair nagekomen kunnen worden. "We willen een uitgewerkt voorstel, getekend door de minister van justitie én door begroting, want we willen dat het voorstel ook door begroting gedekt is", zegt Dudal. "Ze hebben nog wat tijd gevraagd, die gaan we dan ook geven. Ze krijgen tijd tot 10 januari."

Meest gelezen