Videospeler inladen...

De Wever neemt Francken in bescherming, maar "in de politiek moet je het hoofd koel houden"

N-VA-voorzitter Bart De Wever erkent dat de excuses van staatssecretartis voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tegenover premier Charles Michel op hun plaats waren. Hij erkent dat er "harde woorden zijn gevallen", maar ziet daar ook een oorzaak voor: Francken die "altijd door andere partijen wordt aangevallen". De Wever voert Francken dus op als zondebok, "maar dan nog moet je het hoofd koel houden".

"Ik denk wel dat excuses op hun plaats waren, want hij had een interview gegeven waarin hij bol stond van de frustratie. Dat zag je", aldus De Wever aan VRT NWS. "Er zijn harde woorden gevallen en in de politiek moet je dat niet doen. In de politiek moet je je hart laten koken, maar je hoofd moet altijd koel blijven."

Desondanks neemt De Wever zijn partijgenoot in bescherming. "Omdat hij altijd door andere partijen wordt aangevallen. Altijd lijkt het dan dat hij moet worden teruggefloten, terwijl hij gewoon de wet toepast en dat op een goede manier doet."

"Als je altijd de zondebok moet zijn, kan ik aannemen dat dit na een paar jaar je strot uitkomt. Maar dan nog moet je je hoofd koel houden", aldus De Wever. Als het van hem afhangt, is de zoveelste rel in de meerderheid rond het optreden van staatssecretaris Francken een afgesloten hoofdstuk.

Meest gelezen