Ed Sheeran staat voor het eerst op nummer 1 met Kerstmis (dankzij wat "gefoefel")

In het Verenigd Koninkrijk staat Ed Sheeran voor het eerst op nummer 1 met Kerstmis, dit met zijn hit "Perfect". Hij bracht wel 6 verschillende versies van het nummer uit waarvan de verkoopscijfers worden opgeteld.

"Werkelijk een droom die uitkomt". Zo reageert Ed Sheeran vandaag in een filmpje op het feit dat hij voor het eerst in zijn carrière op nummer 1 staat in het Verenigd Koninkrijk met Kerstmis, elk jaar opnieuw een felbegeerde plek voor muzikanten aan de overkant van het Kanaal.

De Britse muzikant heeft dit klaargespeeld met zijn hit "Perfect", al is daar wel wat "gefoefel" aan te pas gekomen. Alles samen heeft Sheeran 6 verschillende versies van het nummer uitgebracht: het origineel, een akoestische versie, een remix van Robin Schulz en van Mike Perry en 2 duetten met kleppers Beyoncé en Andrea Bocelli.

Volgens de regels van Official Charts dat de hitlijsten bijhoudt, worden de verkoops- en luistercijfers van alle verschillende versies van 1 nummer samengeteld. De 6 versies van "Perfect" verhoogden de kansen van Sheeran dan ook aanzienlijk.

Op de tweede plek staat "River" van Eminem, hoewel Sheeran ook op dit nummer te horen is. "Last Christmas" van Wham staat op 3. Nochtans hadden fans gehoopt dat het lied 1 jaar na de dood van George Michael op 1 zou staan. De 4e plek is voor "All I want for Christmas is you" van Mariah Carey. Rita Ora vervolledigt de top 5 met "Anywhere".

Meest gelezen