Harold Versteeg

Treinverkeer op Noord-Zuidverbinding weer normaal

De situatie op de Brusselse Noord-Zuidverbinding is sinds kort voor 10.30 uur opnieuw normaal. Dat meldt de woordvoerster van de NMBS. Eerder vanmorgen was op spoor 5 een trein in panne gevallen tussen Brussel-Centraal en Brussel-Zuid. Daardoor raakten nog drie andere treinen geblokkeerd, aldus woordvoerster Elisa Roux. In de vier getroffen treinen zaten zowat 1.000 passagiers.

Trein 7515 die de verbinding tussen Moeskroen en Schaarbeek verzekert, was rond 9 uur vanmorgen in panne gevallen en blokkeerde een van de zes sporen van de Brusselse Noord-Zuidverbinding. De drie volgende treinen op hetzelfde spoor stonden daardoor eveneens stil. 

De pendelaars van de tweede trein, die deels ter hoogte van een perron stond, konden rond 10 uur worden geëvacueerd in Brussel-Kapellekerk volgens een strikte veiligheidsprocedure.

Meest gelezen