Horloge van Beurs in Brussel tikt opnieuw

Het horloge dat de Beurs in Brussel siert, werkt opnieuw. Burgemeester Philippe Close (PS) en schepen van Grondregie Mohamed Ouriaghli (PS) hebben het gerenoveerde horloge opnieuw in werking hersteld. De herstelling is een onderdeel van de grote renovatie van de Beurs.

De restauratie van het horloge is uitgevoerd door de Brusselse horlogemaker Bruno Aneca. Zijn opdracht bestond erin alle bestaande elementen, met inbegrip van de wijzers, uiteen te halen en na een onderhoudsbeurt weer ineen te knutselen. Tegelijk is een radiogestuurd bewegingselement geïnstalleerd zodat het uur vanop afstand kan worden geregeld.

"Met de start van de renovatiewerken is het de bedoeling dat de Brusselaars deze mythische plek herontdekken", zegt burgemeester Close. "De herstelling van het horloge symboliseert dan weer dat we een stap dichter zijn bij een gebouw dat we graag toegankelijk zouden zien voor iedereen. Het gerenoveerde horloge is prachtig."

De plaatsing van de lampen op de voorgevel, die reeds plaatsvond in januari, vormde de eerste stap van de grootschalige renovatie die van het symbolische gebouw een grote publieke galerij moet maken.

Meest gelezen