Duo betrapt dat Antwerpse diamant van 2,5 miljoen euro zou hebben proberen te stelen

In het Antwerpse diamantkwartier zijn twee mensen aangehouden die met een wisseltruc een peperdure diamant zouden hebben proberen te stelen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Ze werden betrapt door de eigenaars van het diamantbedrijf en opgepakt door de politie. Vandaag beslist de raadkamer over hun verdere aanhouding.

Het gaat om een Italiaanse man en een Roemeense vrouw.  Ze zouden aan een diamantbedrijf hebben gezegd dat ze geïnteresseerd waren in een peperdure diamant. De diamant had een waarde van 2 miljoen euro en zou -btw inbegrepen - verkocht worden aan 2,5 miljoen euro. Het duo kwam woensdag langs bij de verkopers om de deal te sluiten.

Maar volgens de verkopers gedroeg het koppel zich erg verdacht. Het leek alsof ze hen constant probeerden af te leiden. Op een bepaald moment zou de vrouw de enveloppe hebben proberen te verwisselen, waar de diamant in zit. Maar één van de verkopers zag het gebeuren. Hij verwittigde meteen de politie.

De twee werden opgepakt door de politie en aangehouden. De man is in het échte leven diamantexpert, en ontkent dat hij de diamant probeerde te stelen. Hij zegt dat hij de vrouw in kwestie niet kende. Ze was volgens hem een vertrouwenspersoon van een klant. De vrouw beroept zich op haar zwijgrecht. Vandaag beslist de raadkamer of ze langer in de cel blijven.

Meest gelezen