Na meer dan 30 jaar breed gedragen compromis over N8 tussen Ieper en Veurne

Er liggen eindelijk concrete plannen op tafel om je veiliger en vlotter te laten rijden op de N8 tussen Ieper en Veurne. Na meer dan 30 jaar.

Er is een compromis over de N8, nadat bewoners en belanghebbenden er hun zeg mochten over doen. Eerst en vooral: er komt in dat voorstel géén nieuwe weg. De A19-snelweg wordt dus niet doorgetrokken. Maar het Agentschap Wegen en Verkeer wil de N8 wel grondig aanpakken. 

Omleidingsweg in Brielen

De belangrijkste verandering is dat er een omleidingsweg zou komen in Brielen - da's een deelgemeente van Ieper. Daar wordt het verkeer in de toekomst dan uit het centrum van het dorp geweerd. Er zouden ook meer fietspaden komen op de N8.

Niet meer vloeken achter een tractor 

In het voorstel staat ook goed nieuws voor wie wel 's vloekt als ie achter een tractor rijdt op de N8. Er komen aparte zijwegen voor landbouwverkeer.

N8, compromisvoorstel

Geen lichten meer op einde A19

Wie van de A19 komt, die zal volgens het plan ook niet meer voor het rood licht moeten staan om de Noorderring op te rijden. En die ring, die pakken ze ook aan. Aan de Pilkemseweg zal die ring onder het kruispunt gaan. 

Gaat dit nu zeker door?

De plannen voor de N8 tussen Ieper en Veurne zijn nog niet definitief. Tot midden januari kunnen de betrokkenen nog hun opmerkingen doorgeven. Daarna gaat het voorstel naar de Vlaamse regering.

Meest gelezen