Overleden Marc Van Eeghem nog te zien in nieuwe reeks "Loslopend wild & gevogelte"

Acteur Marc Van Eeghem, die vorige week overleden is na een strijd tegen kanker, is binnenkort toch nog te zien op televisie. Na de kerstvakantie duikt hij op in het nieuwe seizoen van de humoristische reeks "Loslopend wild & gevogelte", op Eén. Het hele seizoen is nu al integraal te bekijken op VRT NU.

Van Eeghem speelt nog een vrij prominente rol in het sketchprogramma. Hij is er onder meer te zien aan de zijde van Els Dottermans. Van Eeghem overleed vorige week en werd vandaag, in aanwezigheid van tal van collega-acteurs begraven in Antwerpen.

De opnames voor "Loslopend wild & gevogelte" waren al een tijdje afgerond. De sterrencast uit de voorbije seizoenen, waarvan ook Van Eeghem sinds vorig seizoen deel uitmaakte, bleef nagenoeg ongewijzigd. Daarom zal hij na zijn overlijden nog een laatste keer te zien zijn in een nieuwe televisieproductie.

De nieuwe afleveringen van het programma, dat onder meer de uitdrukking "een wit wijntje?" op de kaart zette, worden vanaf dinsdag 9 januari uitgezonden op Eén. Maar de zender pakt uit met een primeur: de integrale reeks is nú al in 4K-beeldkwaliteit beschikbaar op het platform VRT NU.

Het is de eerste keer dat een VRT-programma integraal online wordt aangeboden, voor het op televisie wordt uitgezonden. De reeks, waarin onder meer Sam Gooris, Frank Deboosere en Wendy Van Wanten gastrollen vertolken, is daar te zien tot 20 april.

Meest gelezen