Stad Hasselt wil crematorium zelf overnemen

Na maandenlange onderhandelingen hebben de stad Hasselt en uitvaartverzekaar Dela hun gesprekken over het crematorium in Hasselt stopgezet. Voor burgemeester Nadja Vananroye is een volledige overname door de stad de enige goede oplossing.

Burgemeester Vananroye zegt dat de waarden en normen van het stadsbestuur en een commercieel bedrijf te ver uit elkaar liggen. "Bij de stad primeert de dienstverlening aan de bevolking terwijl bij een bedrijf als Dela de financiële winst op de eerste plaats komt. Die standpunten zijn niet te verzoenen, daarom kiezen wij ervoor om een bod te doen op het crematorium."

De stad wil nu het volledige crematorium zelf overnemen. Niet alleen de crematies maar ook de bijhorende dienstverlening zoals bijvoorbeeld de afscheidsplechtigheden en de koffietafels. Hoeveel de stad op tafel willen leggen voor het crematorium is nog niet duidelijk. Dat moet het stadsbestuur nog bestuderen en er moet een onderzoek komen, ook op juridisch vlak. Dela heeft aan de stad laten weten dat het wil praten over een bod. De patstelling heeft op dit moment geen invloed op de dienstverlening, die door Dela wordt verzekerd.

Meest gelezen