Te veel licht in deze kerstperiode is blijkbaar ook niet goed…

Er is natuurlijk niets verkeerds om Kerstmis uitbundig te vieren. Maar er zijn natuurlijk grenzen. Dat vond alvast de South Carolina Police, toen die Brandon Wooden met zijn auto zag rijden. De man uit Beaufort had zijn wagen zodanig opgetooid met kerstlichtjes dat de politie vond te moeten ingrijpen. "Véél licht in deze donkere dagen rond Kerstmis brengen" leverde Wooden dan ook een boete op.

Wooden op nieuwswebsite WAFB: "Ik kijk graag naar de reacties van de mensen, wanneer ik wat licht in hun leven breng. Wanneer ik hen een warm gevoel doe krijgen. Ze volgen me dan ook als ik aan het rijden ben, soms kilometers lang, om bijvoorbeeld beelden te maken. Soms doen ze me zelfs stoppen om dan met mij een foto te nemen. Daar maak ik geen problemen van. Ik vind dat zelfs geweldig."

"De politie is minder enthousiast. De eerste keer dat ze me deden stoppen, was nog om foto’s te nemen. De volgende keer was om me een waarschuwing te geven. En nu hebben ze me dan een boete gegeven, omdat ze de lichtjes misplaatst vonden op een auto."

De boete bedroeg uiteindelijk 232 dollar (196 euro). Er werd een GoFundMe-pagina gestart om de jongeman te helpen bij de betaling. Het bedrag werd vrij snel bij elkaar gehaald. "Ik doe dit dan ook voor de mensen", besloot Wooden.

Meest gelezen