Twee aanhangers van Erdogan bekennen Koerden in Washington te hebben aangevallen

Twee aanhangers van de Turkse president Erdogan hebben bekend dat ze zich in mei van dit jaar aggressief hebben gedragen tegen pro-Koerdische manifestanten in Washington.

Ze zijn nu elk veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar en één dag. De rechtbank zal hun straf officieel uitspreken op 15 maart 2018.

Sinds juni verblijven ze in voorlopige hechtenis in de gevangenis. Ze worden vervolgd voor slagen en verwondingen tegenover vreedzame manifestanten op 16 mei, voor de Turkse ambassade waar president Erdogan naartoe was gegaan na zijn ontmoeting met Donald Trump in het Witte Huis. In totaal werden eerst negentien verdachten beschuldigd in dit diplomatiek zeer delicaat dossier, waaronder vijftien veiligheidsagenten en lijfwachten van president Erdogan. Deze laatste vond dat trouwens "schandalig". Twaalf personen, waaronder een politieman, werden bij deze schermutseling verwond. Dit incident heeft de spanningen tussen Washington en Ankara niet doen afnemen.

Uiteindelijk zijn er slechts twee personen gearresteerd. Zij hebben
beiden de Amerkaanse nationaliteit. De anderen zijn inmiddels
"gevlucht", vermoedelijk naar Turkije.

Meest gelezen