Verdachten "campingmoord" blijven in cel

De vijf verdachten in de zogenoemde "campingmoord" in Middelkerke blijven voorlopig in de cel. Begin deze maand werden de vijf opgepakt toen de politie een lichaam in de koffer van hun auto vond.

De vijf verdachten blijven in de cel, omdat het gerecht meer tijd wil om te onderzoeken wie wat precies heeft gedaan. Begin deze maand werden de vijf opgepakt toen de politie hen liet stoppen tijdens een toevallige controle. In hun koffer bleek het lichaam te liggen van een Oostendenaar. Hij had zware verwondingen aan de hals.

Drie van de vijf zouden bij de moord zelf aanwezig zijn geweest, op camping Marva 3. Twee anderen zouden later zijn opgebeld om te helpen. Maar wie precies welke rol heeft gehad is niet duidelijk, zegt advocaat Walter Damen.

"Alles wordt nu in kaart gebracht. Sommige mensen hebben echt niets te maken met de moord zelf, maar wel met het verbergen van het lijk. Anderen zouden niet actief hebben deelgenomen aan dit alles, maar men kan ze wel aanklagen voor schuldig verzuim. Dat is men nu allemaal aan het bekijken."

Meest gelezen