Vuur of paraderende kabouters? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Parade van poppen en figuurtjes

Vanavond om 18 uur ontsnappen de figuurtjes van Studio 100 voor een keer uit Plopsaland in De Panne, en organiseren ze de jaarlijkse kerstparade in het centrum van de kustgemeente. Samson en co passeren allemaal de revue.

Verder kunt u in het hele land terecht voor glühwein of rendierhuiden: het kerstmarktseizoen nadert zijn hoogtepunt.

De poppen gaan aan het dansen

Net dit weekend organiseert poppentheater Oekedoeleke in Sint-Niklaas een eigen theaterfestivalletje. Voor al wie vlak voor kerst wil genieten van ouderwetse (en nieuwerwetse) poppen.   

Water en vuur in Mechelen

Mechelen staat in vuur en vlam vandaag. Vanaf 13 uur kunt u in het centrum terecht voor vuurshows, winterverhalenwandelingen en acrobaten. Er is zelfs een watertaxi die u gratis naar de festiviteiten brengt.

Meer water en vuur, in Wachtebeke

Dit weekend beleven we de grote climax van De Warmste Week. De meest spectaculaire acties werden tot nu opgespaard. U zult niet alleen zijn in Wachtebeke, vandaag of morgen. De vlam spuwt overuren en het koude water van het domein Puyenbroeck warmt langzaam op, tot de finale morgenavond, 18 uur.

Fijne feesten!  

Meest gelezen