Zoon van miljardair wil peperdure verlovingsring terug

Het was wellicht grote liefde, toen Wyatt Koch in maart zijn vriendin Gabrielle Slocumb ten huwelijk vroeg. De zoon van miljardair Bill Koch en zelf zakenman schonk haar daarbij een gouden ring van 8,24 karaat, voorzien van 2 opvallende diamanten. Aan de creatie van juweliershuis Oscar Heyman hing een prijskaartje van om en bij de 180.000 dollar (152.000 euro). Maar jammer genoeg hield de liefde niet stand en werd het huwelijk in mei afgeblazen. En Koch wil nu zijn ring terug.

De advocaten van Koch gaven enkele dagen geleden meer duidelijkheid voor een rechtbank in Florida, VS. Volgens hen zou Koch al meerdere malen mondeling gevraagd hebben om de ring terug te geven, maar zijn ex-vriendin is daar niet op ingegaan. Hij zou de ring ook gegeven hebben "in voorwaardelijke wijs", waarbij dan het nakende huwelijk bedoeld werd. "Omdat aan die voorwaarde niet voldaan is, moet de ring teruggegeven worden", aldus de advocaten.

In de aanklacht is er ook sprake van de gift van een diamanten ketting, met een waarde van ruim 6.500 euro. Maar die wil Koch niet terug. Wel is volgens de advocaten de waarde van de verlovingsring intussen gestegen tot 250.000 dollar (211.000 euro).

Slocumb heeft nu 20 dagen tijd om te reageren op de aanklacht. 

Wyatt Koch wordt door Amerikaanse nieuwsmedia omschreven als "de flamboyante ceo van zijn eigen kledinglijn". Lifestylewebsite The Cut omschreef de hemden die hij ontwerpt alvast als "ronduit verschrikkelijk". Hij is de zoon van zakenman William Koch, wiens vermogen volgens zakenblad Forbes in 2017 geschat werd op 1,65 miljard dollar.

Hier beneden kunt u Wyatt Koch bezig zien in een promotiefilmpje van zijn kledinglijn:

Meest gelezen