E314 krijgt derde rijstrook tussen Lummen en Zolder

Er komt een derde rijstrook op de E314 tussen het klaverblad in Lummen en de afrit 28 in Zolder. Dat heeft de Vlaamse regering beslist, zo schrijft Het Nieuwsblad. Tegelijkertijd wordt er onderzocht of de extra rijstrook ook kan worden uitgebreid. 

"Het aanhoudende fileprobleem verlamt ook in de provincie Limburg mens, milieu en economie", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) in Het Nieuwsblad. "Er bestaan geen wonderoplossingen om al de files weg te toveren. De enige manier om opnieuw perspectief te creëren is investeren. Met deze investering in een derde rijstrook creëren we dat perspectief ook in Limburg."

De derde rijstrook komt er over een afstand van 3 kilometer - tussen het klaverblad in Lummen en de afrit in Zolder - en dat in beide richtingen. De werken zullen zo'n 15 miljoen euro kosten en kunnen - als alles goed gaat - na de zomer beginnen.

Tegelijkertijd maakt de regering 200.000 euro vrij om te bestuderen of die derde rijstrook ook kan worden doorgetrokken tot de afrit Genk-Oost, over een afstand van 20 kilometer, dus. 

Meest gelezen