Videospeler inladen...

Filipijnen verzwelgen onder tropische storm Tembin: zeker 133 doden

De tropische storm Tembin raast over de Filipijnen. Het is al de tweede tropische storm op enkele dagen tijd. De dodentol loopt op, met nu al 133 officiële doden en vele vermisten op het zuidelijke eiland Mindanao. 

Op de Filipijnen zijn al meer dan 133 doden geteld na zware modderstromen en overstromingen tijdens de doortocht van een tropische storm. Er zijn ook tientallen vermisten. De meeste slachtoffers vielen op het zuidelijke eiland Mindanao, meer bepaald in de provincie Lanao del Norte.  De tropische storm trof Mindanao vrijdag met aanhoudende windsnelheden van 80 kilometer per uur en windstoten tot 95 kilometer per uur.  Al meer dan 15.000 mensen zijn op de vlucht moeten slaan.  Vorige week kwamen nog 54 mensen om bij aardverschuivingen en stortvloeden door tropische storm Kai-Tak, die het centrum van de Filipijnen trof. (zie foto)

 

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De storm Tembin beweegt nu traag westwaarts. tot en met Kerstdag wordt nog hevige regenval verwacht op de eilanden Mindanao en Palawan. 

Meest gelezen