Videospeler inladen...

Politie Jeruzalem laat Turks-Belgische toeristen weer vrij

In Jeruzalem heeft de politie 3 Turkse toeristen weer vrijgelaten nadat ze die eerder op de dag had opgepakt na een "incident" nabij de Al-Aqsamoskee in Oost-Jeruzalem. 2 onder hen hebben ook de Belgische nationaliteit.

Zowat een dag na hun arrestatie in Oost-Jeruzalem zijn 3 Turkse toeristen, onder wie 2 die ook de Belgische nationaliteit hebben, weer vrijgelaten door de politie. Het drietal is vandaag voor de rechter verschenen en mocht nadien beschikken, hoewel de politie 4 dagen cel had gevraagd omdat ze volgens haar "een gevaar voor de samenleving" waren.

De arrestatie van de drie mannen volgde gisteravond na een "incident" nabij de Al-Aqsamoskee in Oost-Jeruzalem. Op sociale media circuleert een video waarop te zien is dat Israëlische politieagenten een groep Turkse toeristen de toegang ontzegt tot de moskee. De mannen die gearresteerd waren, waren begeleiders van een groep Turkse kinderen en jongeren die het heiligdom wilden bezoeken. De toeristen droegen rode traditionele Turkse kledij en zwaaiden met Turkse vlaggen.

Het Belgische consulaat-generaal in Oost-Jeruzalem was op de hoogte van de arrestaties. Sinds de Amerikaanse president Trump Jeruzalem erkend heeft als hoofdstad van Israël, lopen de spanningen weer op. Turkije werpt zich op als grote verdediger van de Palestijnse zaak. 

Meest gelezen