Videospeler inladen...

Nieuwe VS-ambassadeur in Nederland excuseert zich voor "fake news"-uitspraken

Pete Hoekstra biedt zijn excuses aan na zijn opmerkelijke uitspraken in "Nieuwsuur" van de NOS. Daarin had de nieuwe VS-ambassadeur in Nederland de interviewer eerst van "fake news" beschuldigd om even later te ontkennen dat hij die woorden in de mond had genomen.

"In 2015 heb ik bepaalde uitspraken gedaan en ik heb spijt van de woordenwisseling in het interview met "Nieuwsuur". Aanvaard alstublieft mijn excuses." Met die enigszins vage woorden verontschuldigt Pete Hoekstra zich vanavond op Twitter voor het bizarre stukje televisie dat zijn verschijning in het programma van de NOS heeft opgeleverd.

In de uitzending legt correspondent Wouter Zwart Hoekstra enkele uitspraken voor die hij in 2015 deed en waarbij hij toen stelde dat in Nederland auto's en zelfs politici in brand worden gestoken en ook dat onze noorderburen no-gozones kennen. Hoekstra ontkende daarop dat hij dat ooit had gezegd en deed alles af als "fake news" (zie video bovenaan).

Toen hij even later met de bewijzen van zijn uitspraken werd geconfronteerd, ontkende Hoekstra prompt dat hij de woorden "fake news" in de mond had genomen.

"Ik ben in Nederland geboren en ik hou van het land", schrijft Hoekstra nog op Twitter vanavond. "Het zal de grootste eer van mijn leven zijn om ambassadeur van de VS in Nederland te zijn."

Meest gelezen