© VRT - Joost Joossen

Thomas Vanderveken twee weken na concerto Grieg: "Ik heb dit nog niet helemaal verwerkt"

"Ik voel dat het een zwaar jaar is geweest." Dat zegt presentator Thomas Vanderveken, twee weken nadat hij het aartsmoeilijke pianoconcerto van Edvard Grieg heeft gebracht. Het hele concerto wordt binnenkort uitgezonden op Canvas.

Na een jaar oefenen bracht Thomas Vanderveken een dikke twee weken geleden het concerto van Grieg in De Bijloke in Gent. "De weerbots is nog steeds niet voorbij", zegt hij nu in een filmpje op Facebook. "Het is niet dat ik in een zwaar emotioneel gat ben gevallen, maar ik voel wel dat het een zwaar jaar is geweest."

"Meteen na het concert ben ik ziek geworden", zo zegt hij. "De eerste dagen heb ik helemaal geen piano gespeeld, maar daarna voelde ik mij net weer slecht omdat ik niet aan het spelen was."

"Ik heb het nog niet helemaal verwerkt", zegt Vanderveken. "Maar de feesten komen eraan en daar kijk ik heel hard naar uit."

Canvas gaat het volledige concerto uitzenden op 7 januari om 21.05 uur. 

Meest gelezen