Videospeler inladen...

"Ik hoop dat De Warmste Week in 2018 nog wat kan blijven nazinderen"

Moe, maar voldaan: dat zijn presentatoren Bram Willems, Linde Merckpoel en Eva De Roo na afloop van De Warmste Week van Music For Life. "Dit toont dat Vlaanderen solidair kan zijn."

"Het wordt elk jaar groter. Iedereen ziet hoe plezant het is, hoe mooi het is. Iedereen wil meedoen, dat is het denk ik." Zo verklaart Linde Merckpoel vanavond in "Het Journaal" het succes van De Warmste Week van Music For Life die dit jaar het recordbedrag van 10.846.566 euro heeft opgebracht.

"Veel mensen maken van alles mee", zegt Bram Willems. "Toch putten ze daaruit op een of andere manier hoop. Soms hebben ze nog maar net iets meegemaakt en toch staan ze hier. Dat maakt het zo mooi. Het toont dat Vlaanderen solidair kan zijn. Ik hoop dat dit in 2018 nog wat kan blijven nazinderen."

We horen veel emotionele verhalen, maar toch blijft vooral de positiviteit in ons hoofd zitten

Linde Merckpoel

"Ik denk dat we veel met elkaar gaan sms'en", zegt Eva De Roo over het zwarte gat dat nu wacht. "Dit walst over je. We zien zoveel mensen en krijgen zoveel energie. Je geeft en je geeft en je hebt geen tijd om te beseffen wat aan het gebeuren is."

"We kregen veel emotionele verhalen te horen, maar toch blijft vooral de positiviteit in ons hoofd zitten", besluit Merckpoel. "De veerkracht van mensen is vaak inspirerend. Het is niet erg om af en toe eens goed mee te janken om 10 minuten later alweer goed te lachen. Het is zoals het leven zelf."

Meest gelezen