Videospeler inladen...

Vrees voor bijna 40 doden bij brand in Filipijns winkelcentrum

Bij een brand in een winkelcentrum in de zuidelijke Filipijnse stad Davao zijn vermoedelijk 37 mensen om het leven gekomen. Eén lichaam is al gevonden in de brandhaard. De kans dat andere vermisten levend worden gevonden, is zo goed als onbestaande.   

Het vuur brak uit in de meubelafdeling op de derde verdieping van het gebouw en verspreidde zich heel snel. Werknemers van een callcenter op de vierde verdieping kwamen vast te zitten. De kans dat ze de brand overleefd hebben, is volgens de brandweer zo goed als onbestaande.

President Rodrigo Duterte heeft een bezoek gebracht aan de plaats van de ramp en met families van slachtoffers gesproken. Zijn zoon, Paolo Duterte, is adjunct-burgemeester van Davao. Ook hij heeft intussen op Facebook de woorden van de brandweer bevestigd. "De kans op overleven van de vermisten is nul", luidt het.

Eén lichaam is intussen gevonden. "De brandweer staakt zijn werkzaamheden niet voor alle 37 vermisten gevonden zijn", zegt Sara Duterte, burgemeester van Davao en dochter van de president.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

(c)2017 Manman Dejeto

Meest gelezen