Evacuatie na appartementsbrand in Aalter

Rond 19 uur is brand ontstaan in een appartementsgebouw in het centrum van Aalter. 1 persoon is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en de aanpalende woningen zijn preventief geëvacueerd. Dat bevestigt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

Rond 19 uur heeft de brandweer melding gekregen van een brand in een appartementsgebouw in de Boomgaardstraat in Aalter. Het betrof een keukenbrand die vrij snel onder controle was, maar er was toch heel wat rookschade.

Eén persoon werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De omliggende woningen in het blok werden preventief geëvacueerd. Ook daar zou wat rookschade zijn.

De bewoners zijn opgevangen in de brandweerkazerne van Aalter waar ze het beste proberen te maken van hun kerstavond. De brand is inmiddels al onder controle. "Het is een wat speciale avond, maar we proberen de geëvacueerden zo goed mogelijk op te vangen", aldus waarnemend burgemeester Hoste.

De burgemeester bevestigde rond 20.30 uur dat het om een vijftigtal mensen ging dat moest worden geëvacueerd. Inmiddels is het gebouw weer vrijgegeven en mag iedereen naar huis terugkeren.

Meest gelezen