Extra alcoholcontroles: "Agenten geven vrijwillig feestdag op en krijgen als bedanking chocolade"

Wie vanavond de weg op gaat, maakt meer kans op een alcoholcontrole. De federale wegpolitie zet zo'n vijftig extra agenten in. "Zij geven vrijwillig hun feestdag op en krijgen in ruil wat chocolade."

Nu de feestdagen aanbreken, is de politie extra allert voor mensen die dronken achter het stuur zitten. "Zowel met Kerstmis als met oudejaarsavond en Nieuwjaar voorzien we controles, want het is belangrijk dat mensen in veilige omstandigheden kunnen feesten", zegt Koen Ricour van de federale wegpolitie aan VRT NWS.

"De controles zijn hetzelfde als op de andere dagen, maar vanavond worden er zo'n vijftig extra agenten ingezet", zegt Ricour. "Het gaat om mensen die zich vrijwillig hebben opgegeven om te komen werken. Zij vinden verkeersveiligheid zo belangrijk dat ze hun eigen feestdag willen opofferen. Om hen te bedanken, geven we ze een klein cadeautje in de vorm van chocolade."

Voor wie vanavond - of de komende dagen - niet tegen de lamp wil lopen, heeft Ricour één belangrijke tip. "Als je nog moet rijden, dan drink je niet. Kies vooraf een bob en zorg dat het voor hem of haar ook een feestje wordt door bijvoorbeeld een alcoholvrije cocktail te serveren. Als je toch te veel hebt gedronken, blijf dan ter plaatse of neem een taxi of het openbaar vervoer."

Meest gelezen