Videospeler inladen...

150 skiërs bevrijd uit kabellift in Franse Alpen

In de Franse Alpen hebben reddingswerkers 150 skiërs uit een kabellift bevrijd die was stilgevallen. De reddingsoperatie heeft zowat 2 uur geduurd.

Rond 15 uur was een kabellift stilgevallen die het skistation Chamrousse (op 1.700 meter hoogte) met het Croix de Chamrousse (op 2.250 meter hoogte) verbindt. Dat is een skigebied in de buurt van Grenoble in de Franse Alpen.

Een half uur later is een reddingsoperatie op touw gezet, onder meer met 2 helikopters. Zij lieten reddingswerkers op het dak van de gondels zakken die inzittenden op hun beurt met touwen tot op de grond lieten zakken. De weersomstandigheden waren gelukkig gunstig.

Rond 17.30 uur waren alle skiërs bevrijd. De bewuste kabellift is sinds 2009 in gebruik. Wat het defect heeft veroorzaakt, is niet duidelijk.

Meest gelezen