i-Cleantech en VITO bundelen krachten

 i-Cleantech Vlaanderen zal vanaf januari volgend jaar inkantelen in VITO, de Vlaamse onderzoeksorganisatie in duurzame ontwikkeling en cleantech.  

De krachtenbundeling moet de ontwikkeling van schone technologie in Vlaanderen een grotere synergie en nog meer draagkracht bezorgen, zo stellen beide organisaties zaterdag in een persbericht.

i-Cleantech Vlaanderen werd vijf jaar geleden opgericht om de innovatie rond schone technologie te stimuleren. De organisatie brengt bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen om cleantech te implementeren. De inkanteling in VITO moet de sterke netwerkings- en ondersteuningsactiviteiten van de organisatie in Houthalen koppelen aan de programmatorische sterkte van VITO.

De operatie sluit aan bij het beleid van Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters. "Ik wil een duidelijk en eenvormig innovatielandschap met zo weinig mogelijk versnippering. Waar we kunnen, integreren we waardevolle initiatieven in stabiele organisaties. Zo bundelen we de expertise en creëren we synergie", aldus de minister.

Meest gelezen