Videospeler inladen...

Jambon en De Wever snijden kerststronk aan voor Antwerpse politieagenten

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (beiden N-VA) hebben daarnet een bezoek gebracht aan de Antwerpse politieagenten die moeten werken tijdens de feestdagen. Toen ze aan hun shift begonnen, kregen ze een stuk van een kerststronk.

Iets na 10.30 uur woonden beide N-VA-politici een ochtendlijke briefing bij van de agenten die op en rond de kerstmarkt in het historisch stadscentrum zullen patrouilleren. 

"Dit jaar ga ik in Antwerpsen langs, een van de topkorpsen van het land. Het toont iedere dag aan dat een eengemaakte politie, met één burgemeester, met een groot korps in een grote stad, toch slagkrachtige en efficiënte politie is", klonk het. 2017 noemde hij een "iets normaler jaar" na een "verschrikkelijk 2016". Hij zag een goede samenwerking tussen beleid en politie in het algemeen en gaf aan dat aan te willen behouden.

De Wever had nog een doos Antwerpse "wantjes" bij, een variant van de "handjes"-koekjes. "Ik bedank de politie op dagen dat andere mensen bij hun familie kunnen zitten", klonk het."Bedankt", klonk het ook tegenover zijn partijgenoot, "voor de steun die we hebben gehad de afgelopen jaren, de inzet van defensie om het korps te versterken en de manier waarop je altijd op onze vragen inspeelt", aldus de burgemeester. "Ons korps is er de afgelopen jaren op vooruitgegaan, qua materiaal en organisatie." De Wever zei te hopen op blijvende steun en financiële middelen, omdat de stad nog heel wat plannen heeft.

Meest gelezen