Videospeler inladen...

Music For Life brengt recordbedrag van 10,8 miljoen euro op: "Dit is niet normaal"

De Warmste Week van Music For Life heeft dit jaar 10.846.566 euro opgeleverd, een absoluut record. In totaal werden er 10.000 acties georganiseerd voor meer dan 1.600 goede doelen. "Dit is niet normaal. We kunnen dit niet geloven", reageren de presentatoren. 

Met de bekendmaking van het eindbedrag kwam er om iets voor 18 uur een einde aan de twaalfde editie van Music For Life. Een week lang kampeerden Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar ze plaatjes draaiden voor het goede doel.

10.576 acties

De afgelopen weken en maanden werd er over heel Vlaanderen massaal geld ingezameld. In totaal werden er 10.576 acties georganiseerd voor 1.642 verschillende goede doelen. Ter vergelijking: dat is bijna het dubbele van vorig jaar. 

Alles samen is er tot nog toe 10.846.566 euro opgehaald, een record. Vorig jaar bracht de actie 7.802.913 euro op, wat toen ook al een stuk meer was dan de 5 miljoen van een jaar eerder. 

Bekijk: het recordbedrag wordt bekendgemaakt

Videospeler inladen...

Onder meer de Warmathons in de vijf provinciehoofdsteden brachten met 492.670 euro heel wat geld in het laatje. En ook de Ketnet Koekenbak was een succes: 2.604 klassen en 51.665 leerlingen deden mee en brachten zo 308.101 euro op. Daarnaast werd er ook 200.000 euro opgehaald met de verkoop van de "Jingle bal" van Philip Geubels.

Bezoekers

Meer dan 75.000 mensen brachten afgelopen week een bezoekje aan het provinciaal domein Puyenbroeck, wat eveneens een record is. Vaak hadden zij warme of ontroerende verhalen mee.

"Heel wat verhalen hebben een diepe indruk op ons gemaakt. Telkens weer kruipt dat in je kleren", zegt Bram. "Aan al die verhalen wen je niet", vult Linde aan. "Het kan vaak slecht gaan in het leven en toch staan ze hier allemaal. Dat is heel inspirerend en hoopvol." "Ik hoop dat we dit volgend jaar in ons achterhoofd kunnen houden, dat Vlaanderen héél solidair is."

Ik hoop dat we volgend jaar in ons achterhoofd kunnen houden dat Vlaanderen héél solidair is.

"Al enkele jaren is de week voor Kerstmis De Warmste Week, maar zo warm als dit jaar was ze nog nooit", zegt Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel. "Nooit eerder heeft onze samenleving zó veel warmte gegeven en hebben zo massaal veel mensen getoond dat ze voor elkaar zorgen. Het was echt ongelofelijk en indrukwekkend."

Bekijk: terugblik op De Warmste Week 2017

Videospeler inladen...

Nog meer stortingen

De Koning Boudewijnstichting waakt over de verdeling van al het ingezamelde geld en zal het aan de goede doelen overmaken. De organisatie verwacht de komende dagen trouwens nog meer stortingen van acties die pas vandaag of gisteren zijn afgesloten.

Ook volgend jaar organiseert Studio Brussel een nieuwe editie van Music For Life. Die zal opnieuw plaatsvinden in de week voor Kerstmis in Puyenbroeck.

Meest gelezen